Wanneer je een nieuwe schuifdeur aan de wand hebt gehangen zit je wellicht met oude deuren die je niet meer nodig hebt. Wat kun je doen met deze deuren, kun je ze een tweede leven schenken? De keuze voor een schuifdeursysteem is snel gemaakt, het levert immers behoorlijk wat voordelen op. Je zit wel met oude deuren die op het eerste gezicht geen functie meer hebben. Wij hebben vijf verschillende mogelijkheden voor hergebruik van deze deuren op een rijtje gezet:

1. Maak van een oude deur een nieuwe tafel

Houten tafels zijn niet goedkoop, zet enkele poten onder die oude deur en je hebt een mooie tafel. Wanneer het een deur betreft zonder reliëf is het heel eenvoudig om er een (bijzet)tafel van te maken, met reliëf kun je overwegen om de deur als basis te gebruiken en daar een toplaag op aan te brengen. Met heel lage voetjes kun je een mooie salontafel maken, je kunt er ook wieltjes onder plaatsen voor gebruik als praktische roltafel. Koop in dat geval wieltjes die je ook kunt vergrendelen.

2. Gebruik oude deuren in de tuin

Je kunt met oude deuren ook een tuintafel maken, naast tafelpoten kan het ook een stenen basis zijn waar je de houten plank op bevestigd. Je kunt van oude deuren een tuinkast maken. Zo kun je die tuinspullen droog en netjes opbergen, dat spaart ruimte in het tuinhuis of de schuur. Wanneer je oude deuren buiten gaat gebruiken moet je wel rekening houden met watervaste lak, en een houtsoort die niet gaan vervormen door vocht en andere weersomstandigheden.

3. Let op met deuren in de haard!

Het kan verleidelijk zijn om oude deuren in stukjes te hakken en op te stoken, toch is dat vaak niet aan te raden. Ten eerste zijn niet alle houtsoorten geschikt in de haard, daar komt nog bij dat verf aan de buitenzijde evenals geïmpregneerd hout bij verbranding giftige stoffen kunnen produceren. Alleen wanneer het ongelakt en onbewerkt hout betreft waarvan je weet dat het geschikt is voor verbranding is dit een optie. Beter voorkomen dan genezen!

4. Tweedehands deuren verkopen

Je kunt de oude deuren ook tweedehands aanbieden op internet. Wellicht is er iemand die interesse heeft in een specifieke deur, of iemand die op zoek is naar goedkoop hout voor hobby projecten. Zo kun je snel van je oude deuren afkomen. Wees niet te inhalig, tenzij het zeer speciale deuren zijn zul je er weinig geld voor krijgen. Zolang het jou maar niet meer in de weg staat!

5. Van normale deur naar schuifdeur

Onder bepaalde omstandigheden kun je oude deuren ook een nieuw leven schenken als schuifdeur. Hoewel het in de huiskamer vaak niet de meest aantrekkelijke optie is, kun je normale deuren wel gebruiken in de keuken als kastdeur, in de slaapkamer, kinderkamer of op zolder. Wanneer deze deuren van een mooi materiaal zijn kun je ze met een schuifdeurbeslag een nieuw leven schenken!

Winkelwagen
Scroll naar boven