Vaak denken klanten dat een loftdeur altijd door specialisten gemaakt moet worden, daarmee schiet de prijs van een loftdeur ook omhoog. Toch is een loftdeur zelf maken ook mogelijk mits je kiest voor de juiste materialen en stap voor stap volgens een doordacht plan werkt. Een loftdeur zelf maken begint bij de juiste keuzes maken, we helpen je alvast met deze drie tips:

1. Kies het juiste schuifdeursysteem

Bij een loftdeur zelf maken heb je als eerste een betrouwbaar schuifdeursysteem nodig. Deze bestaat uit een schuifdeurrails, rollers met beugels die voorzien zijn van kwalitatief hoogstaande kogellagers en uiteraard de juiste schroeven voor bevestiging aan de wand. Ons schuifdeursysteem wordt gemaakt van hoge kwaliteit staal, verkrijgbaar in zwart staal met poedercoating en mat RVS staal. Naast het materiaal is het ook van belang dat het schuifdeursysteem schaalbaar is en voldoet aan de mogelijkheden en beperkingen van de beschikbarloftdeur-zelf-makene ruimte.

2. Kies het juiste materiaal

Een loftdeur zelf maken uit een standaard plank is mogelijk, je moet wel verstand hebben van de diverse materiaaleigenschappen. Hout is een natuurproduct dat reageert op de omgeving. Het mag niet vervormen, scheuren of versplinteren. Daarnaast is het gewicht bij een loftdeur zelf maken ook van belang. Een schuifdeurrails is gemaakt op een maximale belasting van 125KG. Dat is ruim voldoende voor vrijwel elke schuifdeur en garandeert een soepele werking en een minimale belasting op de muur.

3. Laat je inspireren

Via onze website kun je diverse afgeronde projecten zien, daarmee zie je de mogelijkheden en de resultaten in praktijk. Een loftdeur zelf maken brengt een aantal specifieke keuzes met zich mee op het gebied van formaat, materiaal, kleur en de eigenschappen van de bestaande ruimte. Wanneer je meer informatie wilt over de (on)mogelijkheden van een loftdeur zelf maken kun je gerust even contact opnemen met onze specialisten.

  • Leren Handgrepen

    Oorspronkelijke prijs was: €7,95.Huidige prijs is: €4,95.
  • Schuifdeursysteem Recht

    Oorspronkelijke prijs was: €135,00.Huidige prijs is: €101,25.
    25% Korting
Winkelwagen
Scroll naar boven