Je kunt een lade of een kastje op meerdere manieren openen, met een deurkruk, een knop of direct op het hout dankzij het ontwerp van de deur of lade. Leren grepen bieden een zeer betaalbare, duurzame en bijzondere manier om deuren en kastjes te openen. Het is niet alleen een functioneel object, het geeft ieder houten meubelstuk wat extra charme. Hier zijn de zaken die je moet weten bij leren grepen kopen.

Leren grepen op één punt bevestigd

Dit soort leren grepen hangen naar beneden en worden op één punt bevestigd. Dat is handig wanneer er niet zoveel ruimte beschikbaar is. Je kunt deze leren grepen gebruiken om een object naar boven, beneden, links en rechts te trekken, daarbij moet zowel het materiaal van de greep als de bout waarmee deze bevestigd wordt stevig zijn. Alle kracht komt namelijk op één punt te liggen. Kies ook leren grepen die lang genoeg zijn, je moet ze immer dubbelvouwen.

Leren grepen op twee punten bevestigd

Dit is de wijze van bevestigen die je vaak tegenkomt bij lades die van achteren naar voren schuiven. In verticale positie kun je deze leren grepen overigens ook goed gebruiken voor schuifdeuren. De greep heeft aan weerszijden geperforeerde gaten waar de bouten doorheen komen. Zorg ervoor dat de leren grepen voldoende uitsteken om deze comfortabel vast te grijpen, bevestig de leren strook dus niet te dicht op het hout.

Leren grepen kopen

Hoewel bovenstaande leren grepen anders bevestigd worden betreft het precies hetzelfde product. Je kunt dus dezelfde leren grepen kopen, alleen de wijze van bevestigen is anders. Wel kun je kiezen uit de gewenste kleur, daarmee geef je iedere deur, kast of lade een bijzonder accent. Ook met de keuze voor een bout kun je er iets bijzonders mee maken. Een bijkomend voordeel is de zeer lage prijs, hoewel echt leer enorm duurzaam is, betaal je er doorgaans aanzienlijk minder voor dan voor een deurkruk, knop of komgreep.

Winkelwagen
Scroll naar boven