Oude fabriekspanden vormen een grote inspiratiebron voor een industriële woonstijl. Dat vind je onder meer terug in de neutrale kleuren zoals zwart, wit en legergroen met voorkeur voor mattinten. Robuuste meubels, objecten en accessoires zijn bij een industriële woonstijl simpel, maar met veel sfeer. Functionele details zijn duidelijk te zien. In de webwinkel van Loftdeur vind je bijvoorbeeld een schuifdeursysteem. Hieraan kun je een deur van ruw onbewerkt hout aan ophangen. De deur wordt opengeschoven middels een ingenieus schuifmechanisme met katrolletjes. Bekijk ons aanbod producten en accessoires voor je eigen industriële woonstijl en laat je inspireren!

industriele-woonstijl

Kenmerken industriële woonstijl

Robuuste voorwerpen en industrieel vervaardigde accessoires kenmerken de industriële woonstijl. Voor de inrichting kun je gebruik maken van ongepolijste materialen als metaal, beton, canvas en onbewerkt hout. Deze producten geven sfeer, maar wel in een modern design met strakke lijnen. Verschillende details kunnen helpen bij het creëren van een industriële look. Zo kun je werken met grafische motieven en typografische letters en cijfers. Bij lampen mag gezien worden dat deze uit de fabriek komen, zoals bijvoorbeeld onze lightbars. Een van de andere belangrijke kenmerken van een industriële woonstijl is de aanwezigheid van typische vintage artikelen, zoals ouderwetse koffiemolens.

industriele-woonstijl-2

Industriële woonstijl ontwerpen

Een goed plan van aanpak is vereist als je een industriële woonstijl wilt ontwerpen. Robuuste details en accessoires komen pas echt goed naar voren als ze de ruimte krijgen. Verder is het aan te raden om te beginnen bij muren en deuren. Effen, neutrale kleuren zonder glans passen het best bij een industriële woonstijl. Als er ook over de vormgeving van de schuifdeursystemen en handgrepen is nagedacht volgen andere ideeën vaak vanzelf. Bij Loftdeur vind je verschillende producten die je zullen inspireren voor een scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

Winkelwagen
Scroll naar boven