Bevestig een schuifdeur aan een zwakke muur Gipsmuur

Niet alle muren zijn gelijk. Een muur van beton kan veel gewicht dragen. Dat is ideaal voor een schuifdeur railsysteem, een deur uit solide hout of staal is behoorlijk zwaar. Als er twee deuren in combinatie worden gehangen is het dragend vermogen nog belangrijker. Dat neemt niet weg dat een schuifdeurbeslag ook mogelijk is bij een muur uit gipsblokken of Gyproc. Bij zwakkere muren waaronder tussenwanden moet je rekening houden met de volgende aspecten:

oude steigerhouten schuifdeur met stalen fram
oude steigerhouten schuifdeur met stalen frame

Gyproc Muren

Dit materiaal is erg populair in de bouw vanwege de gunstige materiaaleigenschappen. Het is een type bouwmateriaal dat afkomstig is van Saint-Gobain, de grootste producent van bouwmaterialen in de wereld. Het is een zachter materiaal dat minder houvast biedt voor schroeven en pluggen in vergelijking met beton.
Gipsblokken
Met gipsblokken kun je snel een tussenwand bouwen. Het is een populair materiaal bij doe-het-zelf projecten door het relatief lage gewicht van de afzonderlijke blokken en de praktische wijze van stapelen in een ruimte. Het materiaal is wel behoorlijk poreus waardoor het ophangen van zware objecten een uitdaging kan vormen.

Alligator Pluggen

Als je een schuifdeurbeslag wilt bevestigen aan een wand van Gyproc of Gipsblokken zal een standaard plug waarschijnlijk niet voldoende zijn. Gelukkig zijn er speciale Alligator pluggen die perfect zijn voor zwakkere muren. De pluggen draaien niet mee dankzij de anti-rotatievleugels, waarmee ze goed verankerd worden in de muur. Daarnaast zijn de pluggen meermaals te gebruiken indien nodig. Ze zijn bestendig tegen schokken en trillingen wat zeker bij bewegende schuifdeuren een goede eigenschap is.

Klanten twijfelen regelmatig of een zware schuifdeur wel mogelijk is in hun woning. Zeker bij tussenwanden wordt de muur behoorlijk belast. Gelukkig is het bij vrijwel elke muur en doorgang mogelijk een schuifdeurbeslag te bevestigen mits er gebruik wordt gemaakt van goede pluggen. Neem gerust contact met ons op voor advies over jouw situatie en de verschillende mogelijkheden.

 

  • Leren Handgrepen

    Oorspronkelijke prijs was: €7,95.Huidige prijs is: €4,95.
  • Schuifdeursysteem Recht

    Oorspronkelijke prijs was: €135,00.Huidige prijs is: €101,25.
    25% Korting
Winkelwagen
Scroll naar boven