Iedereen die buiten het stedelijk gebied woont kent het gemak van schuifdeuren voor schuren, opslagruimtes en stallen voor dieren. Je hoeft geen boer te zijn om een boeren schuifdeursysteem te waarderen. Met de opkomst van loft appartementen worden schuifdeuren ook steeds populairder in de woning. Niet alleen in een loft appartement komt een boeren schuifdeur goed tot zijn recht, ook in reguliere woningen wordt er steeds vaker gekozen voor het klassieke ontwerp van een boerenhouten schuifdeur aan een stalen schuifdeurrails. Dit systeem is uitermate geschikt voor zowel buiten als binnen. Om dat te begrijpen heb je geen boerenverstand nodig, maar het helpt wel!

Boeren schuifdeursysteem

Het Engelse woord voor “schuur” is “barn”, vandaar ook de benaming “barndeur”. Daarnaast zien we dit soort deuren steeds populairder worden bij loft appartementen, vandaar ook de term “loftdeur”. Het komt allemaal op hetzelfde neer, het is gewoon een boeren schuifdeursysteem ongeacht welke hippe term je er ook aan vast kleeft. Het gebruik binnen is ook niet direct nieuw, maar schuifdeuren in huis werden vaker toegepast in herenhuizen om bijvoorbeeld een voorkamer van de achterkamer te scheiden. Bij een boeren schuifdeursysteem is die typisch landelijke uitstraling duidelijk herkenbaar vanwege de vormgeving en het vaak natuurlijke hout in de originele kleur.

Mooi en praktisch

Vroeger werden wanden gedecoreerd met kleurrijk behang voorzien van extravagante motieven, tegenwoordig worden muren vaak alleen geschilderd voor een strak en onderhoudsvrij uiterlijk. Karpetten en vloerbedekking hebben plaatsgemaakt voor gepolierde beton of tegels. Dit maakt een woning praktisch, maar je mist iets. Een boeren schuifdeursysteem brengt de natuur naar binnen dankzij een deur van boerenhout, vaak niet geschilderd, en een stalen schuifdeurbeslag met een klassieke, mechanische werking. Dit brengt de ruimte tot leven, daarnaast is een schuifdeur ook gewoon praktisch in gebruik. Er is bijvoorbeeld geen uitdraai waarmee je vloeroppervlak wint, je kunt meerdere deuren hangen en zelfs kastenwanden maken.

Meer mogelijkheden met schuifdeuren

Naast boerenhout kun je ook kiezen voor andere soorten hout zoals steigerhouten planken en wagonplanken. Je bent ook niet beperkt tot hout, een stalen frame met ruiten is ook mogelijk en zelfs een combinatie van staal met hout. Je kiest de stijl die past in het interieur, en de maat die het meest voordelig is bij de ruimtelijke indeling. Dat maakt een schuifdeursysteem zo interessant, je bent niet langer gebonden aan de maat van de deurstijl en het design van een standaard deur uit de fabriek. Er is steeds meer behoefte aan maatwerk, dankzij de hoge duurzaamheid zijn de kosten absoluut te verantwoorden.

Het is niet verbazingwekkend dat het boeren schuifdeursysteem naast schuren in landelijke gebieden nu ook midden in de stad te vinden is bij loft appartementen en nieuwbouw. Dit systeem werkt, dat voel je op je klompen aan.

Winkelwagen
Scroll naar boven