Klassiek railsysteem houten schuifdeur systeem schuifdeur systemen
Klassiek railsysteem voor steigerhouten schuifdeur

Schuifdeuren winnen momenteel enorm aan populariteit. Ze zijn mooi om naar te kijken en praktisch in het gebruik. Zelf een schuifdeur van steigerhout maken en ophangen is eenvoudiger dan het misschien lijkt, en door het zelf te doen bespaar je ook nog eens kosten.

De keuze voor een schuifdeur

Je kunt in principe van elke plank een schuifdeur maken, maar de keuze van het materiaal speelt een belangrijke rol voor de duurzaamheid. Vele houtsoorten kunnen verweren of vervormen, zeker op plekken met veel vocht of buitenshuis. Steigerhout is ideaal om een schuifdeur van te maken. Dit materiaal is echt hergebruikt hout dat vroeger op steigers werd gebruikt. Het hout is zeer duurzaam en vervormt niet. Daarnaast is het ook nog eens zeer mooi om naar te kijken door de houtnerven en geleefde textuur. Het harde hout is bij uitstek geschikt om een schuifdeurbeslag op aan te brengen.

Schuifdeurbeslag

Dit is een set van schuifdeurrails, steunen, geleiders, kogellagers en stoppers waarmee het heel eenvoudig wordt om een schuifdeur van steigerhout te plaatsen. Je bevestigt de steunen aan de zijkant van de schuifdeur, hangt de schuifdeurrails op aan de wand en hangt de deur aan de wand. Zo eenvoudig is het. Een schuifdeurbeslag set wordt compleet geleverd met schroeven voor zowel hout- als betonmuren.

Veel mogelijk voor Doe-Het-Zelf klussers

Bij een steigerhouten schuifdeur met een dikte van meer dan 40 millimeter is er een speciaal schuifdeurbeslag die aan de bovenzijde wordt bevestigd. Als je twee smalle deuren of één hele brede deur wilt bevestigen kan dat door een extra set hangrollen aan te schaffen. Een stalen schuifdeurbeslag wordt met de hoogste precisie gemaakt en de onderdelen sluiten perfect op elkaar aan. Met een stalen schuifdeurbeslag voorzien van poeder coating zal jouw schuifdeur van steigerhout steeds opnieuw weer feilloos openen en sluiten.

Winkelwagen
Scroll naar boven