Een groot voordelen van schuifdeuren is de flexibiliteit van de maatvoering. Omdat een schuifdeur niet beperkt is tot de afmetingen van de deurstijl is het mogelijk om schuifdeuren op maat te maken die passen binnen elke ruimte, en voor elke toepassing. Naast de maat is de materiaalkeuze nog een kenmerk wat een schuifdeur van Barndeur.be bijzonder maakt. Op deze pagina noemen we enkele voorbeelden van schuifdeuren op maat voor inspiratie en ter illustratie van de mogelijkheden.

Houten schuifdeuren op maat

Je kunt een schuifdeur van verschillende soorten hout maken, steigerhout is bijvoorbeeld een populaire houtsoort vanwege de duurzaamheid en kleurstelling. Hardhout is doorgaans duurzamer terwijl zachte houtsoorten vaak weer goedkoper zijn. Het is mogelijk om met nieuwe planken te werken, of juist te kiezen voor hergebruikt hout als milieubewuste keuze. Hout is een natuurproduct, elke schuifdeur is daarmee uniek van uiterlijk en structuur. Uiteraard kun je ook schuifdeuren op maat schilderen op basis van het interieurdesign.

Stalen schuifdeuren op maat

Een schuifdeur van staal is ook mogelijk. Dit type is momenteel zeer in trek, mede vanwege de mogelijkheid om ruiten te plaatsen voor een doorkijk naar aangrenzende ruimtes. Bij stalen schuifdeuren op maat kun je kiezen voor uiteenlopende afmetingen en ook design, zo is het mogelijk een schuifdeur met “kickplate” te bestellen, dat is een gesloten onderzijde om de deur te beschermen tegen de impact van schoenen. Ook kan het frame van houten planken worden voorzien wat een mooie combinatie tussen staal en hout geeft.

Afmetingen schuifdeuren op maat

Omdat een schuifdeur aan beugels wordt gehangen tegen de muur ben je niet afhankelijk van de standaard deuropening. Het is ook mogelijk om meerdere schuifdeuren op maat te laten maken zodat je twee schuivende panelen krijgt. Dat kan praktisch zijn op kantoor en in de horeca, het is ook erg geschikt om een (inloop)kast mee te ontwerpen in de keuken of de slaapkamer. Met een speciaal uitbreidingsset kun je de schuifdeuren langs elkaar heen laten lopen.

Meer mogelijkheden met Loftdeur.nl

Een schuifdeursysteem biedt eindeloos veel mogelijkheden voor schuifdeuren op maat, bij Loftdeur denken we graag met de klanten mee voor oplossingen in specifieke situaties. Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie over alle mogelijkheden van maatwerk schuifdeuren, voor thuis, op kantoor of bijvoorbeeld in de horeca.

Winkelwagen
Scroll naar boven