Steel Plate Wandlamp

(4 klantbeoordelingen)

39,00

Prachtige Steel Plate wandlamp van Loftdeur.nl

Fitting: E27

Incl Edison buislamp

Op voorraad

Beschrijving

Binnen de industriële stijl wordt vaak gebruikt gemaakt van staal, het design is altijd strak met weinig opvallende elementen. Dit vormt een uitdaging voor designers omdat de basiselementen zeer beperkt zijn. We kunnen daarmee spreken van een minimalistisch design. Bij het ontwerp van de Steel Plate Wandlamp hebben de ontwerpers zich wat ons betreft overtroffen. Het iconische Industrial design in combinatie met een Edison lamp leidt tot een opvallend geheel. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van een asymmetrische vormgeving die zeker de aandacht zal trekken. Dat de achterplaat de wand beschermd tegen warmteontwikkeling is daarbij geen toeval.

De kunst van het weglaten

Toen de grote fabrieken hun intrede deden ten tijde van de Industriële Revolutie ging het alleen maar om functionaliteit. Weg met de barok stijl, alles moest praktisch zijn. Dat betekend strakke lijnen, geen overbodige details en monotone kleuren. Pas vele jaren later zou de esthetische waarde van de industriële ontwerp stijl gevierd worden. Wat niet nodig is wordt ook niet gebruikt, door zoveel mogelijk weg te laten komt de echte schoonheid naar boven drijven. Dat geldt zeker voor de Steel Plate Wandlamp, een perfecte interpretatie van deze design filosofie.

Steel Plate Wandlamp

Je kunt natuurlijk zeggen dat ‘gestileerd’ ook ‘saai’ betekent. Dat is in sommige gevallen zeker zo, maar bij de Steel Plate Wandlamp is hier absoluut geen sprake van. Het geheim zit in de plaatsing van de fitting. Wanneer je heel goed kijkt kun je zien dat deze niet geheel in het midden geplaatst is. Dat is een grapje, het is overduidelijk dat de lamp zich bijna aan de rand van de plaat bevindt. De stalen plaat is zwart, de lamp straalt licht uit. Daarmee ontstaat er een soort Ying-Yang effect van licht en donker. Een bijkomend effect is het zichtbaarheid van de gloeidraad wanneer de lamp uitgeschakeld is. Zeker met een Edison kooldraadlamp komt de gloeidraad uitstekend tot zijn recht. Zo ontstaat er een mooie balans in de Steel Plate Wandlamp.

4 beoordelingen voor Steel Plate Wandlamp

 1. Erna

  Wat een fijne service, omruilen omdat ik een verkeerde product had besteld, en een klein bedrag niet hoefde bij te betalen, Zijn vriendelijk aan de telefoon. Snelle levering. Top.

 2. Akerboom

  uitstekende kwaliteit

 3. Küppers

  Top service en snel in huis!

 4. Ollebek

  Goede service en snelle levering.

Een beoordeling toevoegen

Uw E-mail (verplicht)

Uw Vraag:

Andere suggesties…

Waarom Loftdeur.nl?
✓ De beste kwaliteit
✓ Ervaren medewerkers
✓ Snelle, veilige levering
✓ Veilig betalen
✓ Enorm netwerk van meubelbouwers
✓ Mogelijkheid tot afhalen
Back to top