Schuifdeur RailsysteemEen schuifdeur staat niet op zichzelf. Om een schuifdeur goed te laten functioneren is er een Schuifdeur railsysteem  nodig. Dat zijn de elementen die aan de wand worden bevestigd om de schuifdeur aan op te hangen. Bij de keuze van het juiste Schuifdeur railsysteem  moet je met enkele zaken rekening houden, in dit artikel bespreken we de belangrijkste aandachtspunten.

Hoe werkt een Schuifdeur railsysteem?

In tegenstelling tot een scharnierdeur die in de deuropening wordt gehangen, komt een schuifdeur tegen de wand te hangen. Door een Schuifdeur railsysteem  op de wand te bevestigen schuift het paneel langs de wand zonder uitdraai. Dat is erg praktisch omdat je meer ruimte creëert in de kamer. Ook loopt de persoon aan de andere zijde geen risico van een deur in zijn of haar gezicht te krijgen. Er zijn wel enkele eisen aan de schuifdeur zoals draagvermogen.

Een schuifdeur is zwaar

Er zijn schuifdeuren van een solide plank zoals steigerhout of een boerenhouten schuifdeur. Daarnaast zijn er ook schuifdeuren met een metalen frame. Deze deuren zijn vaak erg zwaar in gewicht waardoor het Schuifdeur railsysteem  ook zeer degelijk moet zijn. Hoewel een Schuifdeur railsysteem  op zowel een betonnen wand als houten wand kan worden gemonteerd moet het schuifdeursysteem de grootste last dragen. Dat wordt bewerkstelligd door hoogwaardig staal te gebruiken in combinatie met rollers en kogellagers die de weerstand zoveel mogelijk beperken. Want naast het draagvermogen moet het Schuifdeur Railsysteem ook garant staan voor een beweging met een minimum aan frictie.

Het oog wil ook wat

In tegenstelling tot een scharnierdeur valt een Schuifdeur Railsysteem behoorlijk op. Het is een zichtbaar systeem dat boven de schuifdeur aan de wand wordt bevestigd. Je kunt kiezen uit diverse modellen waarbij er subtiele oplossingen zijn en systemen die in het oog springen. De kleur bepaalt ook een groot deel van de uitstraling, denk aan zwart, wit of RVS staal. De keuze voor stijl en kleur wordt gemaakt op basis van de rest van het interieur. In feite kun je een Schuifdeur railsysteem zien als een wandsieraad dat echt deel uitmaakt van het interieur. Functie en vorm komen prachtig samen.

Let bij de aanschaf van een Schuifdeur Railsysteem altijd op het draagvermogen van de wand en het Schuifdeur Railsysteem, en kies een design dat aansluit op de ruimte. Kijk voor meer inspiratie naar praktijkvoorbeelden van een Schuifdeur Railsysteem bij mensen thuis, of op kantoor en in winkels. Online zijn er volop voorbeelden te vinden.

  • Leren Handgrepen

    4,95
  • Schuifdeursysteem Recht

    117,50
Winkelwagen
Scroll naar boven