Haal de natuur in huis met een houten schuifdeur. De combinatie van een houten schuifdeur met een stalen schuifdeurbeslag oogt heel natuurlijk en klassiek. Het past in een traditionele inrichting en ook in een zeer modern interieur. Je kunt zelf een houten schuifdeur maken, daarmee bespaar je kosten. Je hebt uiteraard wel de juiste materialen nodig. Bij een houten schuifdeur maken moet je ook een schuifdeurbeslag bestellen. En de keuze voor het schuifdeurbeslag is bijna net zo belangrijk als de keuze voor de schuifdeur.

Een houten schuifdeur kiezen

Je zult allereerst een keuze moeten maken voor het soort hout. Het is van belang dat het hout duurzaam is, niet gaat vervormen en gemaakt wordt van goede kwaliteit hout. Bijvoorbeeld een boerenhouten schuifdeur. Die ziet er prachtig uit met die natuurlijk warme uitstraling. Je kunt ook kiezen voor een schuifdeur met steigerhouten planken. Zoals de naam al doet vermoeden is steigerhout hetzelfde materiaal dat gebruikt wordt in de bouw. Door de bouwwerkzaamheden komt er een zacht grijze kleur in het steigerhout. Dat staat vaak erg mooi in huis. De keuze voor het hout hangt af van de huidige of toekomstige inrichting. Let bij een houten schuifdeur maken goed op het interieur en eventuele plannen voor de toekomst.

Het schuifdeurbeslag kiezen

Je kunt geen houten schuifdeur maken zonder het juiste schuifdeurbeslag. Dit is het set met voornamelijk stalen onderdelen waarmee de zware houten schuifdeur aan de wand wordt gehangen. Dit beslag moet vanwege het draagvermogen gemaakt worden van hoge kwaliteit staal. Die is verkrijgbaar in zwart, wit, RVS staal en zelfs in een roestkleur. De kleur en tint van het schuifdeurbeslag zal een grote invloed hebben op de uitstraling van de ruimte. Naast de kleur kun je ook kiezen voor het design. Elegant en onopvallend, of juist met grote rollers waarmee ze de aandacht trekken. Met kleur en vorm zijn vele combinaties te maken, voor elk huis is er een geschikte oplossing.

Doe het zelf

Je kunt zelf een houten schuifdeur maken door de deur en het schuifdeurbeslag bij de juiste winkel te kopen. Niet elk systeem is zo eenvoudig dat je deze zelf kunt ophangen. Met de juiste materialen is zelf een houten schuifdeur maken betrekkelijk eenvoudig, en je spaart er veel kosten mee uit. Neem contact op met de winkel, de medewerkers helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze. Kijk voor meer inspiratie in de webshop voor alle mogelijkheden.

Winkelwagen
Scroll naar boven