Schuifdeuren komen in vele soorten en maten. Een schuifdeur zelf ophangen lijkt een hele klus, maar in praktijk valt dat reuze mee. Tenminste, als je een goed schuifdeursysteem aanschaft waarbij alle elementen helemaal op elkaar zijn afgestemd. Ook is de kwaliteit van belang, als je kiest voor een boeren schuifdeur, of een industriële stijl stalen schuifdeur, moet je zeker niet bezuinigen op de deurrails.

Waarom kiezen voor een schuifdeur?

Een normale deur hang je aan het kozijn met enkele scharnieren. Je bent daarmee beperkt tot de maat van de deuropening. Daarnaast is een deur die steeds open zwaait niet altijd praktisch, en in sommige gevallen ronduit gevaarlijk! Daarom kiezen steeds meer mensen voor de flexibiliteit van een schuifdeur. Je kunt deze laten plaatsen, maar de kosten zijn doorgaans erg hoog. Een doe-het-zelf systeem lijkt intimiderend, maar dat valt reuze mee, zolang je maar kiest voor kwaliteit.

Deurrails voor een schuifdeursysteem

De deurrails is de sleutel tot een goed lopende schuifdeur. De deurrails wordt bevestigd aan de wand. Dat kan een wand van beton zijn, of van hout. Dat kan binnen, en ook buiten. Zelfs bevestiging aan poreuze wanden zoals gipsblokken behoort tot de mogelijkheden, mits je de juiste schroeven gebruikt. Je hangt de rails aan de wand, en de beugels worden bevestigd aan de deur zelf. Je hoeft vervolgens alleen de deur met rollers aan de rails te hangen. Met de meegeleverde deurstoppers weet je zeker dat de schuifdeur niet van de rails zal lopen.

Er zijn twee soorten deurrails, een donkere versie met een poeder coating voor een meer klassieke uitstraling, en een RVS stalen versie met een prachtige industrial look voor een moderne inrichting. De deurrails is ook uit te breiden tot maar liefst 12 meter breed. Neem gerust contact op voor alle mogelijkheden, en laat jezelf inspireren op onze portfolio pagina.

  • Leren Handgrepen

    4,95
  • Schuifdeursysteem Recht

    117,50
Winkelwagen
Scroll naar boven