Niet iedere deurkruk is hetzelfde, naast het verschil in uiterlijk kunnen de gebruikte materialen ook compleet anders zijn. Bij de populaire jaren 30 deurkruk ton 400 werd gekozen om dit deurbeslag in nikkel uit te voeren met een handvat van ebbenhout. Nikkel is een duurzaam materiaal dat zich uitstekend leent voor producten die je dagelijks zult gebruiken zoals natuurlijk een deurkruk. Laten we de eigenschappen van het deurbeslag nikkel eens wat nader onder de loep nemen, en daarnaast leggen we ook uit welke houtsoort het beste past bij deze metaalsoort.

Deurbeslag nikkel

Nikkel kennen we al meer dan drieduizend jaar, toen werden mineralen als nikkoliet als gebruikt om een groene kleur te geven aan glas. Roodkleurige nikkelerts werd vaak verward met kopererts. Nikkel werd dan ook lange tijd gezien als een “ongewenst” erts waar geen koper in zat, nu wordt dit zilverkleurige materiaal juist veel gebruikt voor de productie van roestvrij staal. Deurbeslag met nikkel zoals die gebruikt wordt voor de ton 400 deurkruk is dan ook van zeer hoge kwaliteit, dat zie je én dat voel je!

Ebbenhout maak het helemaal af

Het deurbeslag nikkel wordt compleet gemaakt door een handvat van ebben, dit is een zeer donkere houtsoort met een hoge hardheid wat het uitstekend geschikt maakt voor dagelijks gebruik. Hoewel ebben erg hard is kan het toch goed bewerkt worden, ideaal dus voor de zachte rondingen in het jaren 30 ton 400 deurbeslag. De combinatie van oersterk nikkel en duurzaam ebbenhout resulteert in een deurkruk die er niet alleen prachtig uitziet, maar waar je ook lang gebruik van kunt maken.

Jaren 30 deurkruk ton 400

Het is dus niet voor niets dat de ton 400 deurkruk van Loftdeur.nl gemaakt wordt van nikkel en ebben. Naast een tijdloos design haal je ook een kwalitatief hoogstaand product in huis.

Winkelwagen
Scroll naar boven